Followers

Lawak Pantun Facebook

pantun ini khas buat facebook . hahaha , bace ye . dan selamat beramal :DD

Dosa Di Facebook

1) Terlebih gambar Ramai di kalangan wanita hari ini sudah mempunyai facebook, mungkin sudah menjadi lumrah wanita yang biasanya inginkan ...

Keburukkan Berblogging

Keburukkan blog yang utama ialah: - Menyampaikan maklumat palsu, fakta salah dan yang juga berunsur fitnah. - Blog digunakan untuk memburukk...

20 cara mengenal Karektor Seseorang Melalui Kentut

20 Jenis Kentut Ada antara jenis orang yang suka kentut yang selalu kita dengar tapi ada jugak yang kita tak pernah dengar. Ada 20 jenis...

Mengenai Ba`iah tentera fi sabilillah

Tentang 313 dan baiah fisabilillah Jika 313 merujuk kepada Surah 3, ayat 13: Sesungguhnya telah ada satu tanda (bukti) bagi kamu pada (per...

7 Tempat Di Bumi Yang Serasa Di Planet Lain

Jika selama ini para pelancong menghabiskan ratusan hingga ribuan dolarAS (US$) untuk menikmati perjalanan berkeliling dunia, kini cobalah l...

ilmu pengetahuan tetang jin a.k.a syaitan

1) Jin berasal dari Jan (Bapak Jin) dan gelarannya Azazil. Dicipta dari api (biru), dan telah beramal puluh ribu tahun lamanya . 2) Apa...

10 Cara Membuat Perempuan Tertarik Terhadap Anda

1) Jujur dan gentle Sebenarnya, bukan perkara sulit membuat dia ‘mendatangi’ kamu. Tentu saja asal tahu caranya. Jadi, begitu kamu merasa b...

Nama tempat unik yang terdapat di malaysia

PERLIS - BONGOR KUDONG -UTAN AJI -CUPING -BETIS PATAH -TAMBUN TUALANG -KAMPUNG Y -MARHOM KAYANG -SIMPANG EMPAT KANGKUNG

22 tanda hari kiamat semakin hampir

1.Sembahyang diabaikan (diringan-ringankan). 2.Keinginan nafsu syahwat digalakkan dan berleluasa disebarkan melalui iklan, buku, gambar, r...

Cara remove ticker update di facebook

tutorial ini hanya kepada sapa yang mahu saja , kalau dah suka tak pyh laah tau ,, heheh . selamat mencuba Untuk pengguna chrome sahaja !! ...

Cara Pembedahan mengecilkan Payudara

sekarang neh manusia bermacam karenah , ada yang mahu payu darah besar , dan ada jugak yang mahu kecil . tak paham laah ape laah fikiran dor...

13 jenis CINTA

1. CINTA PERTAMA Biasanya dilalui ketika kita masih mentah lagi untuk mengenal erti cinta, orang yg dicintai pun sebaya dan mungkin juga o...

50 Perkara Tentang Lelaki Yang Perempuan Selalunya Tak Tahu

1. Sebenarnya Lelaki tidak mencari wanita yang cantik, yang dicari adalah wanita yang sejuk hati melihatnya dan mempesona. (Untuk itu, dia s...

26 Jenis Lelaki Yang Perempuan Menyampah

1. Lelaki yang tak boleh bagi komitmen. Katanya rilek dan belum puas enjoy. Ini ke calon nak buat suami? Say sorry and goodbye la.. 2. Pe...

32 ciri-ciri gadis muslimah sopan dan berakhlak yang sempurna

1. Solat tepat waktu. 2. Banyak amalan sunat dan bibir basah dengan zikir. 3. Butir bicaranya terselit dengan kalimah seperti bismilla...

25 Jenis Perempuan Yang Lelaki Menyampah

1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril 2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terj...

Rumah Paling Pelik Di Dunia

antara gambar rumah yang pelik didunia yang memang pelik sekali .. kalau nak bina rumah pun tak der la terpikir nak bina sebegini rupa. Yang...

10 ciri-ciri orang yang menyintai kamu

Dalam kehidupan, kamu tidak sedar apa yang dilakukan oleh seseorang terhadap diri kamu merupakan satu petanda yang dia mencintai kamu. Dia t...

Kenaikkan Kadar Baru Prepaid

updated :: Alhamdulillah, cukai utk tOpup n simpack ditangguhkn sehingga diberitahu..smOga trus tidak ada cukai ~ Syarikat-syarikat teleko...

Cara nak pravite blog

cara nak pravote blog ini senang saja , korang just ikut step pasti akan berjaya laah .. korang nak pravite neh bole . tapi stats korang tak...

Budak sekolah meraba

Entry ini hanya untuk umor 18sx sahaja..bawah 18sx tidak dibenar sesama sekali ... zaman sekarang makin menjadi-jadi kes raba-mengraba neh...

Lajukan loading blog anda

jom kita pelajari cara untuk menglajukan loading blog anda supaya laju dan tidak merimaskan orang yang mahu melihat blog kita , cara nya sen...

Cara Nak Buat Blog

Selain dari Blogger.com ada banyak lagi site yang menyediakan tapak percuma untuk buat blog seperti Wordpress.com, Blogmas.com, Weebly.com d...

Lawak pak arab

video neh aku tenguk beberapa kali still lawak lagi tau tak caya korang tenguk mesti gelak terbahak-bahak nye .. hehe , lawak neh time orang...

kesan buruk akibat melancap

AMALAN melancap atau onani memang ketara di kalangan remaja lelaki dan perempuan dan ia berlaku akibat akil baligh apabila perasaan syahwat ...

Selamat Hari Raya

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.. dan selamat sejahtera :) Sempena Aidilfitri yang akan menjelang.. Saya ingin mengucap...

Malam Pertama

Satu hal sebagai bahan renungan kita… Tuk merenungkan indahnya malam pertama Tapi bukan malam penuh kenikmatan duniawiyah semata Bukan mala...

Kisah kasih,cinta,sedih dan kecewa

KASIH duduk sendirian di hujung sudut perpustakaan.Tumpuan KASIH tidak terus ke buku. Fikiran KASIH menerawang ke tempat lain.Buntu me...

Cerita kisah habis madu sepah dibuang

Bingkisan ini ku tuliskan buat renungan mereka yang bergelar insan..Insan? ?? Hidup ini penuh dengan kekalutan..penuh dengan kekece...

Gambar haiwan pelik dan unik

Mari saksikan saksikan gambar haiwan yang pelik dan unik mungkin mengelakkan buat sesetengah dari anda. semua gambar ini dikumpulkan untuk ...

Kesalahan Blogger

Pernahkan anda semua tertanya-tanya apakah kekurangan blog anda sehingga sekarang trafik blog tak naik-naik? Jika ya, bagus! Bertanya sudah ...

jenis mayat

mayatnya TIDAK BUSUK dan TIDAK REPUT Disebutkan oleh hadith Rasulullah s.a.w bahawa sepuluh orang yang mayatnya TIDAK BUSUK dan TIDAK REPUT...

seksa angkara meninggalkan solat

Di riwayatkan bahawa pada suatu hari Rasulullah S.A.W sedang duduk bersama para sahabat. Kemudian datang pemuda Arab masuk kedalam masjid de...

Saya suka K-Pop

Agak lama jugak la aku tak menulis kat blog yg serba sederhana ni. Tiba-tiba terasa terpanggil plak nak menaip. Jari-jemari ini sudah lama t...

PENGERTIAN PUASA

Di kesempatan ini mahu saya ucapkan selamat berpuasa di bulan Ramadhan yang penuh barakah ini. Selamat beramal dan semoga anda berpeluang me...

SEJARAH Wujudnya "KONGSI GELAP"

Kongsi gelap merujuk kepada kumpulan jenayah yang dah tentunya tidak berdaftar disisi undang-undang.Kumpulan kongsi gelap biasanya terbabit ...

Akhlak Pemimpin - Pemimpin Fisabilillah

Akhlak Pemimpin Akhlak yang perlu ada bagi setiap pemimpin 1. Dia mestilah seorang yang mengharapkan ‘Akhirat’ dengan ikhlas kerana Allah se...

Tuntutan Bersih 2.0: mari kita paham kan

Tuntutan Bersih 2.0: 1] BERSIHkan Senarai undi - Demo boleh selesaikan kemahuan ? Kenapa tak cuba tolong SPR ? 2] Mereformasikan Und...

MENGAPA LELAKI MENANGIS?

1. Tengok drama/movie Kadangkala lelaki juga menangis bila tengok cerita cinta yang sedih. Ini memang tidak dapat dinafikan sebab nik pon ka...

25 senarai perempuan murhan malaya

1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril 2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terj...

DAJJAL PERTAMA SUDAH MUNCUL

Laki-laki ini bernama SAI BABA yang memiliki kemampuan menghidupkan orang mati, menyembuhkan orang lumpuh dan buta, bahkan mampu menurunkan ...

makna cinta/i love u

makna, dalam makna ada cinta, dalam cinta ada hati, dan dalam hati ada yang tercinta………… I LOVE U so much….!!!!! Dengan senyuman, kau luluhk...

UNIKNYA BERSIN

B E R S I N merupakan rahmat dan nikmat untuk mencegah bahaya serta mudharat kepada otak demi menyihatkan anggota. Nabi Muhammad S.A.W. meny...

PETUA IMAM SYAFIE

4 PERKARA UNTUK SIHAT Empat perkara menguatkan badan 1. makan daging 2. memakai haruman 3. kerap mandi 4. berpakaian dari kapas

Mengenal Seseorang Gadis Itu Masih Dara (Khas Untuk Lelaki)

SEBAGAI anak gadis yang masih belum pernah melakukan sebarang perbuatan yang berkaitan hubungan asmara atau hubungan seks bebas, anak gadis ...

PERISTIWA APRIL FOOL

Sekali lagi umat Islam cuba diperbodohkan – saya menerima maklumat ini dari seorang pembaca blog Paradigma Mukmin. Marilah kita bersama – sa...

10 JENIS SOLAT YANG TIDAK DITERIMA OLEH ALLAH S.W.T

Rasulullah S.A.W. telah bersabda yang bermaksud : “Sesiapa yang memelihara solat, maka solat itu sebagai cahaya baginya, petunjuk dan jalan ...

10 jenis orang islam yang kejam

1. Seorang yang berdoa untuk dirinya sendiri, dan tidak mendoakan untuk anak-anaknya dan kaum mukmin. 2. Seorang yang pandai membaca Al-Qura...

Apa nama 'Manja' korang masa Couple?

Paling Biasa : 1. Abang+Sayang 2. Papa+Mama 3. b+bb 4. Anje+ayang

PERINGATAN KEPADA INSAN BERNAMA LELAKI

Jangan katakan lelaki biasa, Nabi pun terasa sunyi tanpa wanita. Tanpa mereka, hati, fikiran dan perasaan lelaki akan resah. Masih mencari ...

5 Tanda Si Dia Masih Ingat Kekasih Lama

Melupakan kekasih lama bukannya mudah. Sebab itulah ada sesetengah wanita masih tidak dapat melupakan memori manis bersama bekas teman lelak...

Meningal !

Hmm, selalunya bila ade dengar orang meninggal, mesti kita akan ucap innalillahi wa innalillahirajiun.. sambil menyedekahkan bacaan Al-Fatih...

Haiwan pun mahu bersenam !

Haiwan yang pandai bersenam :P senaman ini amat penting untuk kesihatan kita seharian .. sebab tula senaman ini perlu dijalankan setiap har...

Apa yang jadi pada akaun facebook kita selepas kita mati?

mari kita renung-renungkan bersama fikir-fikirkan bersama jika satu hari nanti kita mati, akaun facebook ini hanya kita yang tahu passwor...

Ini Kisah Cerita

ade seorang perempuan nhe suke sgt tangkap gmbr bogel.. law nk tahu kenapa dia mcam uh.ikuti kisah ini..

Sila Checking !

Senarai blog yang akan dihackers .. cepat tukar password uh ... kesah betui bukan main-main ney tahu ! kalau ase nk buat baru nty kne settin...

10 sebab tidak digalakkan pilih suami orang

1. SI DIA TIDAK AKAN BERANI MEMBUAT SEBARANG KOMITMEN DENGAN KAMU Seorang lelaki yang tidak bahagia dalam rumah tangganya akan pasti terasa ...

Website Kerajaan Malaysia Akan Diserang

nampak nya sekarang malaysia dah ada banyak musuh-musuh yang mengancam .. pertubuhan hackers antara yang terbesar di dunia iaitu "Anon...

Langsuir di Dusun Bay

Nama restoran nhe dusun bay, tg malim , perak.. sape yg duk tg malim mcm aku nhe mesti tahu punye lah kisah nhe Bertemu ag kite ye.. smoga a...

Tentang sebuah stesen radio pada masa dulu

Berjumpa lagi dalam siri baru. Saya ingin menceritakan tentang kisah benar pada hari ini. Tentang sebuah stesen radio yang sudah lama ditutu...

Kisah Di Lebuh Raya Karak

Kisah Di Lebuh Raya Karak Beberapa tahun yang lalu ada sebuah kisah tentang kematian di lebuh raya karak. Lebuh raya karak , nama yang sanga...

Kena Sembelih !!

video ini memang mengerikan .. pada sapa yang mahu tenguk video ini sila membaca doa sebelum makan .. hehe

Geli !! Ngeri !! Ulat dalam hidung ...

video ini mengenai ulat resdung yang telah hidup didalam hidung .. hehe .. korang mesti geli punya bila tenguk ini video .. heheheh .. ce te...

Ketahui Jumlah Post dan Jumlah Komen dalam Blog

Berapakah bilangan post dan bilangan komen yang anda terima bagi keseluruhan selama anda berblogging.? Jika itu yang menjadi persoalan, jawa...

Semangat Bola Diantara Perak FA dan Kedah FA

dinegara kita ini semangat bola memang membara sekali .. lagi-lagi ada banyak Ultras negeri masing-masing yang masih memeriahkan stadium sem...

Cara memikat wanita melalui senyuman

saya ingin memberi entri untuk mengorat wanita melalui senyuman ! anda pakar ke dalam mengorat wanita ini ? saya tahu anda mesti mengorat w...

DNA Babi Dalam Bahan Buat Kek & Roti Puratos

DNA Babi Dalam Bahan Buat Kek & Roti Puratos Kek dan Roti pula, lepas ini apa lagi dapat tahu... Kadang-kadang aku memang semacam t...

Cara Disable Text Selection Pada Blog

anda bengang kepada pencuri seperti saya selalu je curi bahan best anda? sudah diletak enable right click. Tp masih kan orang dapat copy kor...

Disable Right Click - Halang Klik Kanan

Tutorial Disable right click. Mudah je. Buka Layout. Lepas Tu add widget. Lepas tu tekan Html Javascript Lepas itu masukkan COde dibawah ...

Bunuh Diri

actually..bkn saya saje2 je nk post ni.. ni dh byk berlaku.. saya ade tertgk clip kt youtube, seorang remaja lelaki melayu sanggup menggantu...

Cara untuk menyembunyikan ShoutBox

cara nya mudah saja .. cuma copy code dan letak kt code Shoutbox uh dalam code untuk menyembunyikan ShoutBox itu .. sila tekan link dibawah...

Petua Menghilangkan Jerawat

Petua 1 : Ambil sedikit asam jawa dan beberapa inci kunyit hidup . Tumbuk kunyit itu dan campurkan dengan asam jawa dan sedikit air . Setela...

serupa ke .. dua orang ini

apa pandangan anda ? serupa ke .. dua orang ini .. haha .. jom kita tengok dua2 video ini .. lawak betui laah .. kalau tak percaya tengok l...

tips berenti merokok

Sihat sepanjang hayat. Merokok meningkatkan risiko sehingga 10 kali ganda untuk mendapat 40 jenis penyakit serius seperti kanser paru-pa...

Tips Keselamatan Akaun Facebook

Tahukah anda?? Seorang hackerzzz boleh dapatkan password facebook anda dengan hanya mengetahui alamat e-mel anda. Anda x kisah sebab akaun a...

Antara gambar tragedi tanah runtuh di ulu langat

Al Fatihah utk mangsa2 yg terkorban di dalam kejadian tanah runtuh di Hulu Langat. Semoga roh mereka dirahmati Allah. Dan diharap mangsa2 yg...

Menghilangkan 'navigation bar' blogger

Navbar yang terletak di bahagian teratas blog memudahkan kita untuk log masuk, terus ke posting baru, mencari blog atau melihat blog lain se...

maksud cinta .

maksud cinta .. C ~ Cinta kita yg pya I ~ Indah tiada bandingan . N ~ Nyatakan hatimu .. T ~ Tentang rasa bertahun . A ~ Aku sayang padamu...

lawak~Mengapa Utara Tak Ditawan Portugis

1508: Alfonso de al buqurque menyampaikan hasratnya kepada Raja portugis untuk meluaskan pegaruhnya ke Asia Tenggara ( Melaka pusat perdagan...

CARA BUAT DUIT DENGAN FACEBOOK ???

CARA BUAT DUIT DENGAN FACEBOOK ??? betul keh semua neh .. mcm ney senang aku laah mahu jadi jutawan muda .. hehe .. korang pecaya keh semu...

(Gambar Dan Video) Pembedahan Penukaran Jantina!

Penulis memohon maaf jika imej-imej di bawah bakal mengundang rasa jelik dan kurang senang kepada sesetengah pembaca. Penulis membuat ‘post’...

Wajah suspek kes simbah Asid

Salam, Berita tentang kes kejadian simbah Asid sekitar Kuala Lumpur ini mesti korang semua dah tahu kan.Di Facebook dan Twitter sudah ke...

Rambut oh rambut

 Jenis rambut 1) RAMBUT LURUS bijak, seorang yang happy, bergaya, cemburu,dan pandai dalam menguruskan sesuatu tanpa pertolongan 2) R...

Cerita Seorang KakiKecing

Aku ni kaki pancing dari dulu , kini dan selamanya.....:D Ni pengalaman aku masa mancing kat satu pantai sempadan antara Melaka dan negeri...

Make-up women love but men hate

Neon lips, blue eyeshadow, shimmering glitter, and golden bronzers: This spring, some of the most dramatic looks we saw on the runways are m...

Susu Terakhir Buat Si Kecil

Kisahnya perihal satu keluarga yang mengalami kemalangan ngeri. Kereta yang mereka naiki terbabas, berpusing, melanggar pembahagi jalan lalu...

Bahaya Wahabi (Sekadar berkongsi maklumat)

GERAKAN Wahabi diasaskan Imam Muhamad bin Abdul Wahhab At-Tamimi (1703-1791). Beliau muncul ketika pengaruh mazhab Hambali sedang merosot da...

Sitemap

 
Copyright © Since 2009-2011 All Rights Reserved. Editer By Saleh Marzuki ☺ Design For Budak Malas Sikat Rambut ☺ Sported By KawanBlogger Yang Mengempakkan Dunia Cyber Anda! ☺ Lisenses From Creative Commons Attribution 3.0 ☺ Penaja Bersama NuffnangAdvertlets Yang Terus Memajukan Belog Ini Ketahap Terbaik Dan Kini Amat Membanggakan ! Hak Cipta Terpelihara ™