Followers

PENGERTIAN PUASA

Di kesempatan ini mahu saya ucapkan selamat berpuasa di bulan Ramadhan yang penuh barakah ini. Selamat beramal dan semoga anda berpeluang me...

SEJARAH Wujudnya "KONGSI GELAP"

Kongsi gelap merujuk kepada kumpulan jenayah yang dah tentunya tidak berdaftar disisi undang-undang.Kumpulan kongsi gelap biasanya terbabit ...

Akhlak Pemimpin - Pemimpin Fisabilillah

Akhlak Pemimpin Akhlak yang perlu ada bagi setiap pemimpin 1. Dia mestilah seorang yang mengharapkan ‘Akhirat’ dengan ikhlas kerana Allah se...

Tuntutan Bersih 2.0: mari kita paham kan

Tuntutan Bersih 2.0: 1] BERSIHkan Senarai undi - Demo boleh selesaikan kemahuan ? Kenapa tak cuba tolong SPR ? 2] Mereformasikan Und...

MENGAPA LELAKI MENANGIS?

1. Tengok drama/movie Kadangkala lelaki juga menangis bila tengok cerita cinta yang sedih. Ini memang tidak dapat dinafikan sebab nik pon ka...

25 senarai perempuan murhan malaya

1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril 2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terj...

DAJJAL PERTAMA SUDAH MUNCUL

Laki-laki ini bernama SAI BABA yang memiliki kemampuan menghidupkan orang mati, menyembuhkan orang lumpuh dan buta, bahkan mampu menurunkan ...

makna cinta/i love u

makna, dalam makna ada cinta, dalam cinta ada hati, dan dalam hati ada yang tercinta………… I LOVE U so much….!!!!! Dengan senyuman, kau luluhk...

UNIKNYA BERSIN

B E R S I N merupakan rahmat dan nikmat untuk mencegah bahaya serta mudharat kepada otak demi menyihatkan anggota. Nabi Muhammad S.A.W. meny...

PETUA IMAM SYAFIE

4 PERKARA UNTUK SIHAT Empat perkara menguatkan badan 1. makan daging 2. memakai haruman 3. kerap mandi 4. berpakaian dari kapas

Mengenal Seseorang Gadis Itu Masih Dara (Khas Untuk Lelaki)

SEBAGAI anak gadis yang masih belum pernah melakukan sebarang perbuatan yang berkaitan hubungan asmara atau hubungan seks bebas, anak gadis ...

PERISTIWA APRIL FOOL

Sekali lagi umat Islam cuba diperbodohkan – saya menerima maklumat ini dari seorang pembaca blog Paradigma Mukmin. Marilah kita bersama – sa...

10 JENIS SOLAT YANG TIDAK DITERIMA OLEH ALLAH S.W.T

Rasulullah S.A.W. telah bersabda yang bermaksud : “Sesiapa yang memelihara solat, maka solat itu sebagai cahaya baginya, petunjuk dan jalan ...

10 jenis orang islam yang kejam

1. Seorang yang berdoa untuk dirinya sendiri, dan tidak mendoakan untuk anak-anaknya dan kaum mukmin. 2. Seorang yang pandai membaca Al-Qura...

Apa nama 'Manja' korang masa Couple?

Paling Biasa : 1. Abang+Sayang 2. Papa+Mama 3. b+bb 4. Anje+ayang

PERINGATAN KEPADA INSAN BERNAMA LELAKI

Jangan katakan lelaki biasa, Nabi pun terasa sunyi tanpa wanita. Tanpa mereka, hati, fikiran dan perasaan lelaki akan resah. Masih mencari ...

5 Tanda Si Dia Masih Ingat Kekasih Lama

Melupakan kekasih lama bukannya mudah. Sebab itulah ada sesetengah wanita masih tidak dapat melupakan memori manis bersama bekas teman lelak...

Meningal !

Hmm, selalunya bila ade dengar orang meninggal, mesti kita akan ucap innalillahi wa innalillahirajiun.. sambil menyedekahkan bacaan Al-Fatih...

Haiwan pun mahu bersenam !

Haiwan yang pandai bersenam :P senaman ini amat penting untuk kesihatan kita seharian .. sebab tula senaman ini perlu dijalankan setiap har...

Apa yang jadi pada akaun facebook kita selepas kita mati?

mari kita renung-renungkan bersama fikir-fikirkan bersama jika satu hari nanti kita mati, akaun facebook ini hanya kita yang tahu passwor...

Sitemap

 
Copyright © Since 2009-2011 All Rights Reserved. Editer By Saleh Marzuki ☺ Design For Budak Malas Sikat Rambut ☺ Sported By KawanBlogger Yang Mengempakkan Dunia Cyber Anda! ☺ Lisenses From Creative Commons Attribution 3.0 ☺ Penaja Bersama NuffnangAdvertlets Yang Terus Memajukan Belog Ini Ketahap Terbaik Dan Kini Amat Membanggakan ! Hak Cipta Terpelihara ™