Followers

Tips menjadi blogger terkenal

14 comments
1) anda hendaklah muka hensem dan bergaya tak pun anda seorang yang peramah

2) pada peringkat permulaan anda menjadi blogger, sila amalkan konsep “I follow you, you follow I” and kalau orang tak follow anda sila marah :D .. huhuhu

3) dalam grup ping blog, silalah selalu buat posting gedik seperti “hai..saya budak gedik..silalah layan saya” or sila selalu buat ayat tacink “saya blogger baru, takde sape layan saya”

4) Rajin memposting artikel pada blog anda, setidak sehari sekali atau dua postingan artikel, saya sebagai blogger pemula sudah bisa merasakan limpahan trafik pengunjung dengan rajin posting.

5) dalam blog sila tepek gambo menggoda anda banyak-banyak.

6) jangan selalu menukar Url/Link belog anda ini kerana akan mengelirukan orang yang mahu melihat belog kita

7) selalu mengomen entri orang ini kerana orang akan melihat kita kelihatan pembaca yang berminat dengan entri mereka

8) selalu paste Url/Link belog kita dekat shoutbox belog mereka ..

9) Buatlah tampilan blog anda yang sesedap mungkin dipandang, dengan memakai template yang bagus yang tidak memperlambat akses untuk membuka blog anda, pengunjung akan kesal dan tidak jadi mengunjungi blog anda dikarenakan karena kelamaan untuk bisa membuka halaman blog anda.

10) Membuat judul posting yang simple dan mudah untuk dicari pada umumnya oleh para pencari berita atau artikel.



14 comments:

  • Saiazuan berkata...

    haha lawak2.. ayat nganjing ni..haha


    btw aku suka nama blog aku, budak malas sikat rmbut, sama je mcm aku, slalu sgt kena marah ngan mak ngan lect pasal rambut..hahahahaha

Catat Ulasan

Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
Satu pun jadi lah ! hehe.

Sitemap

 
Copyright © Since 2009-2011 All Rights Reserved. Editer By Saleh Marzuki ☺ Design For Budak Malas Sikat Rambut ☺ Sported By KawanBlogger Yang Mengempakkan Dunia Cyber Anda! ☺ Lisenses From Creative Commons Attribution 3.0 ☺ Penaja Bersama NuffnangAdvertlets Yang Terus Memajukan Belog Ini Ketahap Terbaik Dan Kini Amat Membanggakan ! Hak Cipta Terpelihara ™