Followers

COOL - Microsoft Surface : Tablet Terkini (8 Gambar)

0 comments
Nampaknya dunia komputer tablet semakin hangat. Microsoft baru sahaja memperlihatkan tablet mereka yang diberi nama Surface. Ianya tablet 10.6 inci yang bakal muncul dalam dua versi. Versi pertama menggunakan sistem operasi Windows RT manakala satu lagi menggunakan Windows 8 Pro. Pemproses dari keluarga Tegra digunakan untuk versi Windows RT manakala pemproses dari keluarga Core I5 digunakan untuk versi Win 8 Pro. Microsoft berharap tablet mereka ini mampu merapatkan jurang diantara komputer Windows Desktop dengan tablet yang diguna pakai sekarang. Seperti kita sedia maklum tablet memang sesuai digunakan untuk melayari lama web tetapi untuk melakukan kerja sebenar ianya masih belum benar-benar sesuai.


Kedua-dua versi Microsoft Surface menyokong Microsoft Office. Oleh itu Microsoft berharap tablet mereka akan menjadi pilihan mereka yang mahukan tablet yang boleh befungsi lebih dari menjadi sebuah pelayar web mudah alih. Microsoft juga memperlihatkan TouchCover untuk Microsoft Surface. Touch Cover ialah penutup skrin yang juga merupakan sebuah papan kekunci fizikal. Buat masa ini tiada haraga saranan diumumkan oleh Microsoft. Apa yang diumumkan hanyalah saiz muatan dalaman tablet iaitu 32-64 GB untuk versi MS RT dan 64-128 GB untuk versi Win 8 Pro.0 comments:

Catat Ulasan

Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
Satu pun jadi lah ! hehe.

Sitemap

 
Copyright © Since 2009-2011 All Rights Reserved. Editer By Saleh Marzuki ☺ Design For Budak Malas Sikat Rambut ☺ Sported By KawanBlogger Yang Mengempakkan Dunia Cyber Anda! ☺ Lisenses From Creative Commons Attribution 3.0 ☺ Penaja Bersama NuffnangAdvertlets Yang Terus Memajukan Belog Ini Ketahap Terbaik Dan Kini Amat Membanggakan ! Hak Cipta Terpelihara ™